Digital clock

Friday, January 4, 2013

Ciri-ciri anak bongsu (aku la tu..)

A: kau ada berapa adik beradik dan anak ke berapa?
z: aku anak bongsu dari #$$% adik beradik
A:mesti kau manja kan...untunglah anak bongsu, boleh tidur bawah ketiak mak.

Sebut sahaja anak bongsu korang mesti terfikirkan anak bongsu nia anak manja.. anak emas mak dan ayah.sebenarnya didikan yang membezakan perwatakan anak bongsu. memang ada anak bongsu yang yg perangai ngade2 dan manja tahap baby walaupun umur dah masuk belas2 tahun..tapi tak semua mcm tu. Tuan Tanah pun anak bongsu..xdala manja sangat.boleh la...dulu selalu je kena usik dengan abang-abang,nasib baik mak selalu backup. ok berbalik kepada tajuk meh nk habaq sikit ciri-ciri anak bongsu ni.

hehe... happy mcm ni kot..anak bongsu tetap paling comel


Happy go-lucky dan yakin diri.
uuuuiiihhhh... happy-nye tak terkata! maklumlah... segala tok nenek korang nak - dapat. mintak je ap pon, kalo kat along, "along, amik rm100 ni... lebih simpan, guna untuk depan2 nanti". kalo kat angah "50. cukup? ha ada lebih bagi balek." kalo anak bongsuuuuu.... "cukup ke 100? topup ada dah? nah, ambik lagi 50. tak cukup, mintak kat angah dulu, nanti mama bagi laen ye." maka dengan kondifennye korang akan berbuat apa sahaja menurut kemahuan hati~ untung laa... mummy daddy sayang~ hehe


pernah tak korang meragam cmni dgn harapan mak dtg pujuk (mogok lapar kononya)

Manja
hahaha. takdelah. tapi betoooll... anak bongsu ni memang terkenal dengan sifat manja lah! menempel je kejenye, membodek je kejenye. nak pulak along jenis sporting, supportive... memang lemak+lemau la korang ye! kalo gado dengan angah ke... ngadu kat along sure dapat bekap. kalo along geng angah, ngadu kat papa... sure along dan angah tewas dalam perjuangan. hahaha. tapi harus diingat... once anak bongsu buat silap.. yang memang mak ayah pon takleh terima... abeh laa... sumpah kau kena trollololol kaw2 dengan along, angah, chaq, ude, alang, andak, ateh... sape nak lepaskan peluang keemasan membasuh korang sebersih-bersihnye, kan?? hahahaha


kadang cita-cita ank bongsu boleh setinggi menara ni kot


Berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
ini sifat terpuji korang. sifat TAKNAK KALAH. korang kalo nak sesuatu... tak main la cikai2 punya. mesti nak yang paling grand yang ada kat situ time tu. kan kan kan? hahaha. orang ada aipong, korang nak aipong. orang beli galaxy note, korang nak note. biar along dengan angah susah takpe, asalkan korang senang dan lebih segala-galanya dari dorang. lol! dek terbiasa dikurniakan apa yang korang nak... slacknye korang kureng pandai berdikari. kalo humban dalam hutan kat pulau tengah laut.. either korang mati tak makan, atau mati kena makan. ekeke. memang spesis anak2 bongsu ni jenis "Dream big; Sky high" laaaa... tapi bab buat keje... takbleypakaipunyabudak. haha. eh bukan korang yang tengah baca ni... aku cakap anak bongsu yang laen~~ ^^"


sukar wat keputusan sama seperti sukar tuk berak (sembelit)



Sukar membuat keputusan sendiri.
normal lah sangat ni. dah asik menempel je... semua benda orang tolong buatkan, tolong fikirkan... so bila dalam dilema, wojib dah la korang carik papa, mama, along, angah... mintak tolong buatkan keputusan. adooiihh... tapi bab kawen, bab nak berlaki berbini... pandai plak korang cakap "papa kena faham... ini soal hidup acu... jadi, biarlah acu yang buat keputusan..." pfffttt... hahahaha

No comments:

Post a Comment